Hvad vil Google have?

Google forholder sig tavs omkring ændringerne i deres algoritmer.

Det er der ikke noget nyt i… for det har de altid gjort.

Google selv skriver en del om sine ønsker, men undlader at gå ind på HVORDAN man opfylder deres ønsker.

Heldigvis har vi igennem årene oparbejdet et tæt kontaktnet med særdeles Intelligente marketingfolk. I dette netværk har vi hurtigt fået de nyeste bulletiner som giver os det overblik vi har brug for.

Derfor kommer her en gennemgang af, hvad man skal gøre for at sikre sig en topplacering på søgemaskinerne:

For at have en berettigelse i Internet verdenen skal din hjemmeside ifølge Google være nyttig og indholdsrig med et klart og entydigt formål…. og indholdet bør være præcist.

DET SOM GOOGLE ØNSKER ER…. KVALITET

Et kvalitetsregnskab, hvor SAMTLIGE af de efterfølgende punkter indgår i Googles algoritmer.

FEJL ELLER SJUSK i udførelsen blot et af de efterfølgende punkter VIL få fatale følger for din hjemmesides placering på søgemaskinerne.

Se det som en kæde: Hvor er det svageste led?

Er det svageste led så svagt at det knækker?

Vi ser hver eneste dag hjemmesider med ødelagte led.

1. Godt indhold

Google ønsker i dag mere end nogensinde før, at:

  • Din hjemmeside skal være nyttig og indholdsrig
  • Hjemmesiden skal have et klart og entydigt formål
  • Dit indhold bør være præcist

Kort og godt:

Hjemmesiden skal indeholde værdifuld information.

Jo mere præcist og nærmest laser-focuseret emnet på din hjemmeside er, jo bedre.

En hjemmeside, der spreder sig over flere emner har, alt andet lige dårligere ved at få en høj placering på bestemte søgeord, end en hjemmeside, som er focuseret.

Det er ikke så tit vi egentligt taler om det i dagligdagen… men prøv virkelig at tænke over det… ikke som ejer af en hjemmeside med en for lav placering; men som bruger af hjemmesider: KVALITET SÆLGER!!!

Det er DERFOR Google er så opsat på at præsentere kvalitet øverst i søgeresultaterne.

Brugerne FORVENTER kvalitetshjemmesider. Det er på disse hjemmesider, at brugerne bruger det meste af deres tid. Bliver brugerne forvirrede over hvad de skal gøre, så forlader de din hjemmeside uden at købe… og de kommer ikke tilbage.

Det kan BETALE sig at forbedre sin hjemmeside.

Det kan betale sig at have et flot design på hjemmesiden og vedligeholde den løbende.

Begrebet ”Godt indhold” er så omfangsrigt, at vi overvejer skrive en e-bog om emnet; men for nu lader vi det ligge i denne generelle beskrivelse.

2. God navigation

Du skal sikre dig, at søgemaskinerne har mulighed for at finde alle undersider på din hjemmeside via links imellem siderne.

Sørg for, at der er et tydeligt hierarki med tekstlinks og at hver side kan åbnes fra mindst et statisk tekstlink.

Et sitemap vil være glimrende på større hjemmesider. Her er det vigtigt at link teksten indeholder de søgeord som du ønsker at din mål-side skal findes på.

Den perfekte løsning er, at søgemaskinerne ser din hjemmeside som en struktur af information med overordnede områder, som igen er delt ind i mindre områder.

Hvert af disse områder indeholder så sider, som er relaterede rent emnemæssigt.

3. Høj Page Rank

Page Rank er Googles måde at give hjemmesider en generel karakter.

Page Rank er et afstemningssystem, hvor hjemmesider via deres links til andre hjemmesider stemmer på hinanden med de nøgleord, som linket indeholder.

Da nøgleordet er synligt for de besøgende, vurderer Google også, at hvis ordet i linket hedder f.eks. ”Hawaii Rentals” så må siden der bliver linket til så også have noget med Hawaii Rentals at gøre.

Page Rank angives i intervallet 0-10 hvor 10 er det bedste.

Du kan downloade Googles tool bar hvis du ønsker at checke din egen eller dine konkurenters Page Rank.

Vi anvender http://www.prchecker.info/

Det gode selskab

Det er specielt vigtigt at få hjemmesider, der relaterer til dine emner og som samtidig har en høj Page Rank til at linke til din hjemmeside. Dette er typisk eksperterne inden for det område, som du arbejder med.

Få, gode links fra eksperter inden for dit område tæller mange gange mere i Googles Page Rank end mange links fra hjemmesider af dårlig kvalitet.

Er du kommet i dårligt selskab?

Et ordsprog siger: ”Du opfattes som de ulve du er iblandt”.

Rigtig, rigtig mange mennesker har totalt misforstået dette at linke sammen for at få en bedre placering på søgemaskinerne.

Det fungerer ikke, at handle/bytte links med hjemmesider, som man ikke er relateret til…. og det har ikke virket i mange år.

Det der virker er links fra rigtige hjemmesider, relevante hjemmesider, vigtige hjemmesider, autoritets hjemmesider med kvalitetsindhold

Men folk ved det ikke, så tusindvis af mennesker spilder hver dag tonsvis af tid med at bytte totalt ligegyldige links.

Hvis du bytter links med hjemmesider, som har en ringe kvalitet, så opfatter Google også din hjemmeside som dårlig; du risikerer at blive trukket NED i Page Rank fordi du samarbejder med hjemmesider, der har en dårlig kvalitet.

Derfor: Vælg dem du linker sammen med med omhu.

Spilder du din tid?

Forestil dig, at Google opfatter din hjemmeside en ulv i en flok.
Den kan se alle trådene… linkene, som binder jer sammen.
http://www.cybergeography.org/atlas/geographic.html

Google kan se flokken… og den kan se dig.

Den kan se, hvad I foretager jer.

Den kan se, om du prøver at snyde eller blot hjælper med at indeksere dit indhold.

Hvis du har en hjemmeside, som relaterer til nogle af de emner vi skriver om her på hjemmesiden, så er du velkommen til at kontakte os for et evt. link samarbejde.

Vil du vide mere om søgeoptimering? Så vil vi anbefale, at du køber Søgeoptimeringsrapporten, vores første E-bog på Nettet.

4. Jævnlig opdatering af indholdet

Google ELSKER nyt indhold og opdatering af eksisterende indhold, når kampen om de bedste pladser på søgemaskinen skal afgøres.

Google placerer simpelthen hjemmesider højere, hvis der med jævne mellemrum bliver tilføjet information på hjemmesiden.

“Hvorfor så det?”, spørger du.

Fordi det er lagt ind i dens hemmelige algoritme. Og grunden er naturligvis, at Googles udviklere fra starten har været klar over, at en hjemmeside, der ikke har været opdateret igennem et stykke tid ikke er interessant i brugernes øjne.

Alting udvikler sig… og ikke mindst information på Internettet. Gider du ikke at vedligeholde din hjemmeside, så er den jo snart en uinteressant historie om en tid der var engang i brugernes øjne.

Du kender det fra dig selv: Falder du over en hjemmeside, hvor der står 2003 eller 2004 et sted, så får du også travlt med at lukke den. Ja, vi vil gætte på, at du nærmest bliver lidt irriteret, for hvem tør tro på, at der overhovedet er nogen “i den anden ende”? …. og at HANDLE på sådan en side, det tør man da SLET ikke.

TIP: Hvis du undrer dig over, at din hjemmeside stille og roligt falder længere og længere tilbage i rækkefølgen af links, så er det meget sansynligt, at de andre, der stille og roligt begynder at ligge højere oppe end dig tilføjer eller vedligeholder eksisterende sider med opdateret information hvor du ikke har gjort det i en periode.


5. Domænenavnets betydning for placering på søgemaskinerne

Eksempel på domænenavn: www.marketingmagasinet.dk

Hvor meget betyder det, om dit domænenavn indeholder dine vigtigste søgeord, når hjemmesiden skal have en høj placering på søgemaskinerne ?

Den nyeste viden omkring, hvor meget søgemaskinerne tager hensyn til søgeord i domænenavnet er:

Slet ikke!!!

Det er totalt ligegyldigt, om søgeordet er indeholdt i dit domænenavn.

Og dog, så er der en indirekte sammenhæng alligevel:

Sagen er, at når andre LINKER til din side, så vil de tit skrive dit domænenavn som deres Link tekst. Dermed fortæller DE Google, at din hjemmeside handler om de ord, som dit domænenavn indeholder.

Sagt med andre ord: Hvis du kan styre, hvilke søgeord, som andre bruger i deres link tekst på de links, der peger på din side, så er domænenavnet ligegyldigt.

6. Frames

De enkelte sider på din hjemmeside kan optimeres på en lang række punkter.

Lad os starte med din hjemmeside, altså startsiden, som man lander på, når man indtaster dit domæne.

Kører din hjemmeside i frames?

Hvis du kan scrolle ned og læse indholdet uden at navigationen i toppen og/eller venstre side af hjemmesiden forsvinder opefter, så kører din hjemmeside højest sandsynligt i Frames.

Men helt sikker kan du ikke være, for man kan med Cascading Style Skeets (CSS) få hjemmesiden til at opføre sig på denne måde også. Er du i tvivl, så kontakt os og vi vil hurtigt kunne checke din hjemmesides kildekode for at afklare det.

Hvis HELE indholdet flytter sig, dvs. du mister din navigation, når du scroller ned på siden (læser teksten under det synlige af skærmbilledet), så kører hjemmesiden med sikkerhed IKKE i Frames.

Fordelen ved Frames eller “CSS Frames” er, at det giver en fantastisk god navigation for brugerne. Der giver et professionelt indtryk og en perfekt navigation, når navigationen ikke forsvinder ud af skærmbilledet når man scroller ned for at læse en side.

I dag skal din hjemmeside altså ikke køre i Frames; men kan fint køre i “CSS Frames”

7. Sidens filnavn

Selve filnavnet, som dine enkelte sider har, er af betydning for placeringen på søgemaskinerne.

Indeholder filnavnet de ord, som du ønsker siden optimeret til, så giver det dig en højere placering på søgemaskinerne, alt andet lige.

Google lader til at være ligeglad med, om filnavnet er:

Detteerminesoegeord.htm

Eller

Dette_er_mine_soegeord.htm

Det er FORBUDT at skrive æøå i filnavnene, selv om din hjemmeside retter sig udelukkende mod danskere.

Google kan sagtens finde ud af, at ae betyder æ, oe betyder ø og aa betyder å. Bare tag denne hjemmeside: Du kan sågar skrive www.EffektivMarkedsføring.dk med Ø… og alligevel finder Google den.

Det er ligeledes FORBUDT at have mellemrum imellem ordene.

Dette filnavn har begge typer fejl:

Dette er mine søgeord.htm

Det er ligegyldigt, om filen ender på .htm .html .asp eller .php


8. Din Title tag

Øverst på en hvilken som helst HTML side er der et Title tag.

Indholdet af Title Tag’et kan ses direkte allerøverst på din Internet Explorer.

Dette er et af dine allervigtigste steder at optimere til søgemaskinerne

Skriv så præcist som muligt hvad siden indeholder i ikke mere end 10 ord og gerne blot 2-3 ord.

Fokus og præcision er nøgleordene her. Det er også i Title tag’en, at du med nænsom hånd skal ”proppe” dine søgeord ind. Når jeg skriver ”proppe” i anførselstegn er det fordi, du bør skrive dine søgeord rundt om et emne, der er naturligt.

Skal du have hjemmesidens navn med, så skriv det til sidst. Ellers må du forvente, at Google gemmer din side ned under ”Lignende sider” hvor du aldrig bliver fundet

Et eksempel: