Er dine nuværende besøgende overhovedet dine ideelle kunder?

Hvis du ikke har gjort noget aktivt for at målrette din markedsføring, så skyder du i blinde.

Dine høje placeringer i de naturlige søgeresultater på nogle søgeord skyldes for det meste en lav konkurrence på netop disse søgeord.

Du får altså de besøgende ind på din hjemmeside på netop disse søgeord som ingen andre interesserer sig for.

Hvis du spørger dem, der kommer ind på disse søgeord hvad de har brug for, så får du nogle svar, som du højst sansynligt ikke kan bruge til noget.

For at illusterer dette så løb jeg en gang ind i en maler, der mente, at han skulle optimere salget af et meget specielt produkt han forhandlede for han havde set i sin statistik, at det stort set var det eneste, han fik besøgende på.

Men det var eet produkt ud af mange hundrede – og årsagen til, at han overhovedet fik besøgende var, at der ikke var andre, der havde fundet det attraktivt at ranke på dette søgeord.

Det er den omvendte – og forkerte måde at optimere på. Det er 100% tilfældigheder der råder i stedet for en målrettet indsats.

I stedet for denne måde at lade tilfældighederne råde, så skal markedsføringen gribes langt mere professsionelt an.

Derfor skal vi tilbage til vores andet udgangspunkt:

Du nødt til at sikre dig, at du får de rigtige besøgende ind på din hjemmeside før det giver mening at spørge hvad du kan gøre bedre.

Det giver jo ikke meget mening at spørge en skoleelev når du ønsker at målrette din markedsføring mod en HR direktør, vel?

Så konklusionen er, at du skal starte ved begyndelsen af denne proces og gør tingene i den rigtige rækkefølge, hvis du vil opnå de resultater du ønsker dig

Det er blandt andet derfor jeg har fremstillet denne video om den røde tråd.