Startup Weekend Health i Dansk Design Center

Bliv en del af et fantastisk internationalt event for iværksættere – få en uforglemmelig oplevelse fredag, lørdag og søndag hvor du gør en forskel.

En ting kan jeg love dig – det bliver interessant, sjovt, spændende og inspirerende – for jeg har prøvet Startup Weekend på Christiansborg for bare 3 uger siden.

Info er under videoen


Allerede nu er der tilmeldinger fra:

BIO Tech virksomheder, Pharma Branchen, Studerende inden for Levnedsmiddelindustrien, Sygeplejersker, Yngre læger, Læger som mentorer, Tandlæger, Medical Industrien, (Radiometer, Lundbeck, IDA), Eye Tracker opfinder Sune Alstrup Johansen, Medico Ingeniører, It-Medicinere, Medico Devices, Materiale teknologi, DTU, Filosoffer, RUC’er, CBS Incubator, Iværksættere og virksomheder, Ambulancefolk, Paramedicinere, Gymnasieelever fra HTX med forældre og lærere og Industrielle designere.

Der er plads til 120 deltagere og mange pladser er allerede optaget

Få inspiration, hjælp sundhedssektoren videre og tænk ud af boksen til brug for din fremtidige karriere.

Du er iværksætter eller virksomhedsejer og har muligvis gennem flere år gået og tænkt på at udvikle et produkt eller en serviceydelse som sundhedssektoren har brug for; men de daglige gøremål har sat en bremse på, at du kunne gøre noget ved idéen.

Nu får du chancen!

Chancen for at præsentere din idé og få et engageret input fra et bredt spekter af de bedste i Danmark, der står klar til at bære din idé frem til et salgbart produkt eller serviceydelse.

Hvis du ikke har en idé, så er du velkommen alligevel, for Startup Weekend har brug for kvikke hoveder som dig til at indgå i grupperne.

Tilmeld dig her: CopenhagenHealth.StartupWeekend.org

Følg og Like Startup Weekend Health på Facebook her: www.facebook.com/CopenhagenStartupWeekend

Baggrund

Jeg deltog for 3 uger siden på Startup Borgen i 3 intensive dage, hvor vi gav den alt hvad vi havde i os for at skabe et nyt produkt på 54 timer.

Det var en proces hvor alle der havde en god idé til et ny produkt eller serviceydelse pitchede ideen over for de andre. Efter at alle pitches var leveret skulle alle der havde pitchet, fremstille en planche, der beskrev ideeen til det nye produkt eller serviceydelse.

Herefter fik alle deltagere 3 mærkater, som de kunne bruge som “stemme” ved at sætte dem fast på de 3 ideer, som de synes var bedst. Ved almindelig optælling af “stemmer” blev de 15 bedste ideer valgt.

Herefter blev de 15 holdledere udstyret med røde kasketter, så de var nemme at finde og deltagerne kunne nu gå rundt og tilmelde sig til det projekt, de synes var mest interessant og udviklende for dem at deltage i.

Hvis man ikke var blevet valgt blandt de 15 men kunne overbevise andre om at skabe et projekt sammen, så var det også en mulighed.

I de efterfølgende dage oplevede jeg nogle super skarpe kolleger, der hver især var super dygtige på hver deres felt. I vores projekt der var en app løsning fik vi udviklet og bevist at appen fungerede i løbet af de næste 2 dage.
Hvad har jeg fået med hjem?

Det kan slet ikke beskrives med ord; men nu prøver jeg alligevel. At være sammen med super inspirerende mennesker – ligesindede, der brænder efter at få tingene til at ske. Mennesker, der kan lide at konkurrere på iderigdom og hvor man bare svinger sammen. Det var en fed oplevelse i min gruppe, at man ikke behøvede at bruge en masse ord; men fokuserede på at handle.

Husk visitkort – du får brug for dem!!!!

Jeg blev bl.a. bedt om at give en ansat i Microsoft Danmarks marketingafdeling 5 visitkort, så hun kunne dele dem ud i afdelingen. Ligeledes bad en ansat i DSB’s marketingafdeling om et visitkort. I alt bad ca. 30 mennesker om mit visitkort uden at jeg havde bemærket, at jeg overhovedet havde nogen på mig.

Jeg véd, at der bliver gjort noget ekstraordinært omkring networking på dette event, så Startup Weekend Health er en unik mulighed for at skabe en kontakt direkte med beslutningstagere der til daglig sidder bag en mur af gatekeepers. Denne barriere eksisterer ikke i dette event hvor alle er lige.

Brug muligheden; men gør med omtanke og respekt for, om det du kan tilbyde, er relevant.

Immaterielle rettigheder

Jeg vil gøre opmærksom på forholdene omkring Immaterielle rettigheder som du kan læse mere om her: http://startupweekend.org/about/firsttimer/ i afsnittet “During the Weekend”

How do I protect against people stealing my idea?

The short answer is that you can’t. If you’re very concerned, you can limit your pitch to the rough outline of the idea without giving away key information. The longer answer is that this is not something worth worrying about. Unless you are confident your idea is a ‘key-in-hand’, easy-to-implement innovation that hasn’t yet been thought of (which it almost surely isn’t), the advantages gained from getting broad-based feedback and a strong team motivated by collective ownership far outweigh the remote risks of someone stealing and executing on your idea. The truth is that over 90% of ideas pitched at any given Startup Weekend have already been pitched – probably many times – in the past. This doesn’t imply that the idea isn’t a good one, but rather that what truly matters is how well you and your team execute the idea. “One can steal ideas, but no one can steal execution or passion”

Når dette er sagt, SIDSTE FRIST FOR TILMELDING ER ONSDAG, DEN 30 OKTOBER 2013 (nu på onsdag) – så skynd dig at tilmelde dig her: CopenhagenHealth.StartupWeekend.org

Vi ses i Dansk Design Center på fredag – jeg er tilmeldt.

For din Succes

Christian Garrelts

Pressemeddelelse angående Starup Weekend Health Copenhagen 1 – 3 november Dansk Design Center, 24. Oktober 2013

Hvilke velfærdsfrustrationer vil du gerne have løst?

Emnet er varmt. Alle taler om det. Men hvem gør reelt noget ved de udfordringer det danske samfund står over for på velfærdsområdet? Det gør DTU, CareWare og Dansk Design Center samt et stort hold af frivillige med konceptet Startup Weekend Health Copenhagen d. 1. – 3. november 2013 på HC Andersens Boulevard 27 i København.

”I Danmark har vi et enormt spild af gode ideer der aldrig bliver til reelle løsninger. Inden for sundhed, omsorg og rehabilitering betyder det at de nuværende tilbud ofte hverken er de billigste eller de bedste. Skattekronerne betaler gildet, men effekten er for lille. Derfor har CareWare taget initiativ til Startup Weekend Health Copenhagen 2013. Her former deltagerne teams der arbejder intensivt med at udvikle deres egne ideer, til virksomheder. Vi inviterer alle der har lyst til at gøre en forskel til denne event hvor man går fra frustration, til idé til at skabe konkrete løsninger,” siger organisator Sussi Bianco, der også har arrangeret CareWare iværksætterkonkurrence og Startup Weekend Health i Aarhus.

Konceptet er enkelt: Sygeplejersker, ansatte i virksomheder, programmører, designere, udviklere, forskere, fysioterapeuter, studerende, ingeniører, sundheds- og socialhjælpere med flere er inviteret til at komme med deres faglighed, engagement og ideer. Støttet af erfarne kræfter vil de sammen innovere på de forandringer der skal løfte Danmarks økonomiske og sociale fremtid.

“Tilmeldingen var den bedste beslutning nogensinde”, “WOW – sikke et netværk man får”, “For vildt at lave løsninger på 54 timer”, “Fantastisk oplevelse”. De tidligere deltagere fortæller her hvorfor man skal tilmelde sig Startup Weekend Health d 1-3 november. Sidste tilmeldingsfrist er d. 30 oktober.

På førstedagen samles alle deltagere til en inspirationsrunde som klæder deltagerne på og sørger for at alle er tændte på weekendens vilde udfordringer. Hernæst får de deltagere med konkrete problemløsningsforslag lov til at præsentere deres ideer. Disse indgår i en afstemning om, hvilke ideer der skal gå videre. Alle deltagere får herefter mulighed for at tage del i de udvalgte ideer og danne nye teams.

“DDC er fantastisk glade for at kunne byde velkommen her i Design Society til Startup Weekend Health. Det er en fantastisk mulighed for at huse en event der giver kreative mennesker mulighed for at mødes og arbejde på løsninger der vil give os mening i fremtiden. Vi er glade for at se de forskellige kreative grupper samarbejde om problemstillinger der peger frem ad og giver mulighed for nye overraskende tiltag der kan give mening for de mange,” siger Nille Juul-Sørensen CEO Dansk Design Center.

Søndag kl. 17.00 præsenteres de endelig ideer til et dommerpanel bestående af investorer, potentielle kunder, patenteksperter og virksomhedsudviklere. Klokken 19.30 udkåres Startup Weekend Health Copenhagens vindere – og grundlaget for at løse sundhedssektorens udfordringer er hermed lagt.

For yderligere kontakt:
Projektleder: Sussi Bianco, info@sussibianco.dk, 45 22 53 05 67
Presseansvarlig: Trine Møller, moellertrine@live.dk, 45 20 62 10 69

FAKTABOKS:
Startup Weekend Health Copenhagen er det første event i København samt andet event i Europa med temaet Health. Læs beskrivelsen her:
copenhagenhealth.startupweekend.org

Startup Weekend er et internationalt koncept, der startede i USA i 2007. Der har været afholdt mere end 1000 Startup Weekends på verdensplan, og de har genereret mere end 8000 virksomheder. Du kan læse mere om konceptet her startupweekend.org

Startup Weekend Health Copenhagen afholdes 1. – 3. November 2013 på Dansk Design Center. Alle med lyst til at skabe nye løsninger inden for sundhed har mulighed for at tilmelde sig:
www.eventbrite.com/event/8299176059

Målet er at udvikle innovative og sundhedsrelevante løsninger i tværfaglige teams og derpå søsætte nye virksomheder.

Sponsorer: Microsoft BizSpark, Århus kommune, IDA Viden er styrker, Københavns kommune, Radiometer Medical og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

15 forskellige mentorer stiller sig til rådighed, fra b.la. Microsoft BizSpark, DTU Nutech/Nanotech, Future Pirates, Kærkommen og CIEL, med specifik viden og relevant erfaring.

Weekendens facilitator er Alistair Shepherd, fra London. Han sørger for at ingen går i stå og at energien fastholdes.

Arrangører: DTU Nutech/Nanotech, DDC, Rebbles, CareWare, Innovationshøjskolen, Future Pirates, Doc:Innovate!, Venture Cup, IoTPeople, Innovations Højskolen, DROBE og CIEL.

Tilmeld dig her: CopenhagenHealth.StartupWeekend.org